Veel organisaties hebben maar beperkt inzicht in de reistijden en het reisgedrag van hun eigen medewerkers. Dit is een inzicht dat van pas komt als je zeker wilt zijn van het juiste aantal parkeerplaatsen, een gunstige (nieuwe) kantoorlocatie of als je je CO2-uitstoot omlaag wilt brengen.
Aestate kan jouw organisatie helpen met dit inzicht door middel van een reistijdenanalyse. Dit is datagedreven advies waarbij we voor iedere medewerker kijken naar de afstand en reistijd die zij nodig hebben om naar kantoor te reizen met verschillende vervoersmiddelen: auto, fiets, of openbaar vervoer (OV). Zo krijg je inzicht in wie er binnen een bepaalde straal van het kantoor woont, wie er eenvoudig met de fiets of het OV kan reizen, en wie er echt een parkeerplek nodig heeft.
Reistijdenanalyse




Strategisch huisvestingsplan
Een reistijdenanalyse kan bijdragen aan een strategisch huisvestingsplan, waarbij we adviseren hoe de vastgoedportefeuille het beste aansluit op de visie van jouw organisatie. Met een reistijdenanalyse krijg je meer inzicht in de effecten voor je woon-werkverkeer en kun je beter sturen op duurzame mobiliteitsoplossingen voor het woon-werkverkeer.
Reistijdenanalyse voor de HvA
Een voorbeeld van een reistijdenanalyse die onze ontrafelexperts hebben uitgevoerd is voor een faculteit van de HvA in Amsterdam. Door een wijziging in het parkeerbeleid van gemeente Amsterdam kunnen werknemers van de faculteit niet meer gratis parkeren en nog maar een beperkt aantal vergunningen aanvragen.
Voor iedere werknemer werd op basis van postcode geanalyseerd wat de afstanden en tijden zijn met de auto, fiets en het OV naar de Amsterdamse faculteit. Hierdoor heeft de faculteit meer grip gekregen op een oplossing voor alle medewerkers die normaal gesproken met de auto reisden.
Zo werd er gekeken naar de effecten op de reistijden van alle medewerkers als zij met de fiets of het OV zouden komen in plaats van met de auto. Sommige medewerkers zijn in deze situatie in verhouding veel langer onderweg, terwijl het voor anderen maar een beperkt effect heeft. Een idee dat naar voren kwam is dat medewerkers die binnen een bepaalde straal wonen voortaan met de (elektrische) fiets komen.
Hulp van onze ontrafelexperts
Wil je ook inzicht in de reistijden van jouw medewerkers of de bereikbaarheid van jouw vastgoedportefeuille? Onze ontrafelexperts helpen je graag verder! Neem voor meer informatie contact op met tvanhoek@aestate.nl of via 030 – 637 63 77.
Veelgestelde vragen
Hoe kan een reistijdenanalyse mijn organisatie helpen?
Kan een reistijdenanalyse bijdragen aan ons duurzaamheidsbeleid?
Wat is een reistijdenanalyse en hoe werkt het?
Welke data wordt gebruikt voor een reistijdenanalyse?