Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken (HNW) is niet meer weg te denken en vormt tegenwoordig een groot onderdeel binnen organisaties. Flexibiliteit van werkgever, werknemer en werkplekken speelt hierbij een belangrijke rol. Dit kan natuurlijk verschillende uitdagingen met zich meebrengen, waarbij gedacht kan worden aan een gepersonaliseerde werkomgeving, claimgedrag en geen drukteverspreiding over de week. Maar ook kan de werknemer het lastig vinden een goede werkplek te vinden of in contact te blijven met collega's. Onze ontrafelexperts hebben veel ervaring met het Nieuwe Werken en geven graag advies.

Aestate / ontrafelexperts
Tessa Butter Medior adviseur
Tessa Butter

Werkplekconcept voor het Nieuwe Werken

Een goed werkplekconcept is onmisbaar wanneer het Nieuwe Werken wordt doorgevoerd binnen een organisatie. Voor de fysieke inrichting van een gebouw zijn de werkprocessen die in het werkplekconcept opgenomen leidend en het Nieuwe Werken heeft hier invloed op. De manier van werken wordt vertaald naar het aantal en het soort werkplekken die nodig zijn. Waar kunnen werknemers heen voor ontspanning? Is er genoeg ruimte voor concentratie of overleg? Kunnen werknemers elkaar makkelijk vinden?

Een werkplekconcept dat goed is uitgevoerd en passend is bij het Nieuwe Werken biedt een organisatie veel voordelen. Zo wordt bijvoorbeeld de tevredenheid van werknemers verhoogd en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

Laat ons jouw huisvestingsadvies ontrafelen
Bezig met laden...
{{ stepID }} {{ getStepName(stepID) }}

Jouw verzoek is succesvol verzonden!

Hoeveel gebouwen omvat jouw vraagstuk?
Wat is de totale omvang van jouw gebouw(en) in vierkante meters?
Bevindt jouw organisatie zich in de publieke of private sector?(kies het meest passende antwoord)
Selecteer de sector die het beste past bij jouw organisatie.
Welke functie past het beste bij jouw vastgoed?
Uw antwoorden
- {{ answers['step' + i] }}

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bricks, bytes & behaviour

Het Nieuwe Werken komt oorspronkelijk uit de ICT-sector en wordt ook wel omschreven als tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Tegenwoordig is het Nieuwe Werken niet meer alleen een oplossing op ICT-gebied, maar spelen onder andere leidinggeven, samenwerken en de organisatiecultuur een belangrijke rol.

De factoren bricks, bytes en behaviour, ook wel de ‘3 b’s’ genoemd staan in verbinding met deze nieuwe manier van werken. Regelmatig zetten organisaties eerst in op de harde factoren, de bricks en de bytes. Waarbij gedacht kan worden aan een goede werkruimte zowel thuis als op kantoor, maar ook aan digitale ondersteuning. Behaviour is een zachte factor en gaat over vertrouwen hebben en afspraken maken. Aan deze factor wordt vaak minder aandacht besteed of deze wordt vergeten.

Toch is behaviour de essentiële ‘b’ om de doelen van het Nieuwe Werken te behalen. En kan worden behaald door proactief de gedragskant van het Nieuwe Werken te onderzoeken. Op deze manier maken we inzichtelijk welke problemen de medewerkers ervaren en welke oplossingen hiervoor gevonden kunnen worden.

Tegenwoordig is het Nieuwe Werken niet meer alleen een oplossing op ICT-gebied, maar spelen onder andere leidinggeven, samenwerken en de organisatiecultuur een belangrijke rol.
Aestate / ontrafelexperts

Jouw vraagstuk ontrafeld

In samenwerking met de organisatie brengen we de oorzaken van de problemen in kaart. Met behulp van creatieve sessies in combinatie met de kennis en ervaring van onze ontrafelexperts ontwikkelen we vervolgens passende oplossingen voor de vraagstukken binnen jouw organisatie.

Contact

Herken je de problemen rondom Het Nieuwe Werken en kun je deskundig advies gebruiken? Neem dan contact op met onze ontrafelexperts via 030 – 637 63 77 of via een e-mail naar info@aestate.nl

Een greep uit onze projecten
Wij ontrafelen voor: